top of page

Fortællingen er almenmenneskelig; noget mennesker altid har benyttet sig af for at få styr på tilværelsen. 

Den store fortælling, er den historie vi er sat ind, og som vi er en del af. Ud over at være vores egen fortælling, er vi alle sat ind vores families fortælling, vores lands fortælling og vores verdens fortælling. I den forbindelse er Bibelens fortælling aktuel, som en del af vores kulturs fortælling. Nogle kalder Bibelens fortælling fra urtid til dommedag for Den store fortælling, eller for Den store kode. Det skyldes nok, at vi ikke kun møder de bibelske fortællingerne i Bibelen, men støder på dem både i kunst, film, musik og litteratur. Nogle gange sker det  som genfortællinger, men ofte som parallelfortællinger, hvor man bruger temaerne og handlingen fra historierne til at fortælle en ny historie. De bibelske fortællinger bliver således  forstået koden til at forstå store dele af vores kultur. Grunden til, at Bibelens fortællinger er så stor en inspirationskilde for kunsten og litteraturen, er blandt andet, at disse fortællinger gennem de sidste 1000 år har været dansk og europæisk kulturs grundtekster, og især at teksterne handler om menneskets altid aktuelle grundvilkår. Fortællingerne giver rum for refleksion over eksistensen og  livsmulighederne.

 

I ”Den store fortælling” skal eleverne arbejde med udvalgte bibelske fortællinger. De skal lære fortællingerne og deres personer at kende for derefter at lave en nutidig parallelfortælling, som behandler de samme temaer.

UNDERVISNINGSVEJLEDNING

© 2015. Hjemmesiden er udviklet af Rødovre-Hvidovre provsti og Glostrup provsti i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste i Rødovre-Hvidovre og Folkekirkens Skoletjeneste Albertsllund | Brøndby | Glostrup | Vallensbæk.

bottom of page